[O2] Kto, jakie i gdzie zamontował św. do jazdy dziennej

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • opbmarek
    Ambiente
    • 2010
    • 110

akm97, Można by i w te dwie zaślepki, ale wtedy stracisz funkcję przeciwmgielnych.

[ Dodano: Pią 02 Kwi, 10 07:59 ]
    zwirek75, Zgadza się. Wszystko jest podłączone tak jak opisujesz. Biały + stacyjka (podłączyłem pod bezpiecznik w komorze silnika), czarny masa, żółty żarówka pozycyjnego i po przekręceniu kluczyka zapalają się tylko dzienne. Po włączeniu pozycji światełka się zapalają, a ledy max. przygasają.

[ Dodano: Pią 02 Kwi, 10 08:03 ]
    voltar, Masz rację. Też zastanawiałem się nad tymi z MILOTECA, ale popatrz na cenę.Za tą samą cenę te co ja zamontowałem mogę wymienić trzy razy, jeżeli zajdzie taka potrzeba.

Komentarz

• leszekmw
      RS
      • 2005
      • 5356

Zamieszczone przez piotrek_os
      le czy nie wyjdzie wiejski tuning?
      prosze się na mnie nie gniewać ale według mnie wstawianie takich lamp a'la ałdi to jest ogólnie wiejski tuning.
      klient sobie nawet w Tuaregu założył , koszmar :twisted: chuj wie czy sie śmiać czy płakać :szeroki_usmiech
      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
      GVI 1.4TSI
      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• wojtek.
        Drive
        S_OCP Member
        • 2007
        • 51

Kolego opbmarek, ja założyłem chyba takie same lampy jak ty , problem z żarzeniem był. Z elektrykiem siedzieliśmy 2 godziny kombinując jak podłączyć . Musisz zrobić sterowanie włączaniem przez przekaznik . Według elektryka komputer po podłączeniu ledów widzi że coś nie gra i podnosi napiecie i dlatego ledy żarzą ( to tylko teoria ) , ale u mnie działa . Problem tylko aby przekaznik był firmowy bo na polskim też palma odbijała .Pozdrawiam

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8162
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez wojtek.
          Kolego opbmarek, ja założyłem chyba takie same lampy jak ty , problem z żarzeniem był. Z elektrykiem siedzieliśmy 2 godziny kombinując jak podłączyć . Musisz zrobić sterowanie włączaniem przez przekaznik . Według elektryka komputer po podłączeniu ledów widzi że coś nie gra i podnosi napiecie i dlatego ledy żarzą ( to tylko teoria ) , ale u mnie działa . Problem tylko aby przekaznik był firmowy bo na polskim też palma odbijała .Pozdrawiam
          ale w aukcji jest napisane ze zmieniaja sie w pozycyjne....wiec to juz ich taki urok.
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• wojtek.
            Drive
            S_OCP Member
            • 2007
            • 51

To moje w takim razie nie są jako pozycje .Swoje kupiłem w sklepie kształt ten sam . Poza tym jak już koledzy napisali wyżej nie mogą świecić z innymi światłami . Światła gasną gdy włączy się pozycje , nie gasną tylko jak pulsacyjnie używa się świateł drogowych (długich) .
            Stówka drogą nie chodzi więc wolałem to zrobić jak w przepisach .

Komentarz

• opbmarek
              Ambiente
              • 2010
              • 110

piotrek_os, Chciałeś zdjęcia bezpiecznika w skrzynce, to je dołączam. Pozdrowionka.
              Załączone pliki

Komentarz

• piotrek_os
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8162
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

opbmarek, dzieki - fotki zostaną dla potomnych.....

Komentarz

• akm97
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 137

Swoje kupiłem w sklepie kształt ten sam .
                  Wojtek, a swoje zamontowałeś identycznie jak opbmarek. Zapodaj fotki!!

Opbmarek. Sprzedawca na tej aukcji sprzedaje takie same, jak masz ty: http://www.allegro.pl/item965418508_...ka_gratis.html i pisze w swoim opisie: "Przy włączeniu świateł mijania światła dzienne przełączają się w tryb pracy świateł pozycyjnych. Moduł przełączający jest wbudowany w lampach. Możesz nie podłączać tej funkcji", tak, że podrąż temat w sklepie, gdzie kupiłeś, albo zapytaj jego.

Komentarz

• opbmarek
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 110

akm97, Zgadza się. Są identyczne jak moje. Być może faktycznie wystarczy odpiąć żółty przewodzik od pozycji. Nie próbowałem, ale w wolnej chwili się pobawię i odpowiem co się stało. Chyba , że ktoś szybciej zapoda odpowiedź jak je inaczej podłączył. Na razie przejeżdżałem koło kilku patroli świątecznych i żadnych niespodzianek nie było.

[ Dodano: Wto 06 Kwi, 10 10:05 ]
                    piotrek_os, Pewnie i masz rację, ale innej opcji raczej nie ma , bo jeden jest na + stacyjki, a drugi na masę. Bez tych połączeń wcale by się nie zapalały. Widocznie tak ma być jak jest, tylko O 2 ma za mądry komputer i nie można go oszukać wyjmując żarówki pozycji.

Komentarz

• piotrek_os
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8162
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

opbmarek, to moze ten sprzedawca cos powie...co i jak

Komentarz

• wojtek.
                        Drive
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 51

Kolego akm97, wychodzi na to że mam takie same światła . żeby zrobić zdjęcia musiałbym rozbroić połowę plastików w komorze silnika . Kable od lamp puszczone są w korytku pod akumulatorem tam gdzie reszta kabli , dziura w przegrodzie na wysokości skrzynki z bezpiecznikami w kabinie . Czarny kabel masa , biały kabel pod plus w stacyjce żółty kabel przez przekaznik podłączony pod światła pozycyjne .Po włączeniu pozycji przekaznik załącza napięcie na kabel sterujący gasną do jazdy dziennej . Co do żarzenia świateł kumpel podczas kontroli ostro się tłumaczył że palą mu się razem ze światłami mijania . Jak tłumaczył mu ''niebieski'' na lampach pisze RL czyli oznaczenie świateł do jazdy dziennej a nie jako światła pozycyjne .
                        Pozdrawiam

Komentarz

• piotrek_os
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8162
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

wojtek., pewnie chodziło o fotki wizualne - lamp....i juz nie przesadzaj ze połowe plastików kolega opbmarek, nie miał problemów ze zrobieniem fotki.....

Komentarz

• opbmarek
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 110

wojtek., Ok. W takim razie opisz przynajmniej jaki to przekaźnik, gdzie i jak zamontowany jeżeli dodatkowy, lub przybliż nam trochę gdzie jest ten przekaźnik jeżeli występuje fabrycznie. Gdybyś mógł jeszcze rozrysować schemacik podłączenia przez przekaźnik, to byłbym wdzięczny. Ja osobiście nie dyskutowałem jeszcze z żadnym z niebieskich, ale te światełka mają również homologację na pozycyjne tak jak pisałem we wcześniejszym poście. Użyłem nawet lupy, żebym wyraźniej widział co jest na lampach i jest RL, E, A.

Komentarz

• wojtek.
                              Drive
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 51

piotrek_os, ja żeby przeciągnąć kable musiałem wyjąć akumulator . podstawę akumulatora pomęczyć się z filtrem powietrza dlatego nie ma sensu robić fotek przeciągnięcia kabli bo go po prostu nie widać . A jeżeli chodzi o zdjęcia świateł to dzisiaj postaram się wrzucić .
                              Pozdrawiam

Komentarz

• piotrek_os
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8162
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piotrek_os, ja żeby przeciągnąć kable musiałem wyjąć akumulator . podstawę akumulatora pomęczyć się z filtrem powietrza dlatego nie ma sensu robić fotek przeciągnięcia kabli bo go po prostu nie widać . A jeżeli chodzi o zdjęcia świateł to dzisiaj postaram się wrzucić .
                                Pozdrawiam
                                bo nie mysle, ze ktoś chciał od ciebie fotki jak przeciagałes kabelki....bo to juz inwencja własna

Zadałem pytanie do sprzedajacych te światła co trzeba zrobic zeby się pozycyjnie w nich nie właczały....
                                Odp. WITAM NIESTETY SIĘ NIE DA TAK PODŁĄCZYĆ SAMYCH LAMP, NALEŻAŁO BY DOKUPIĆ PRZEKAŹNIK TAKI KTÓRY BY CAŁKOWICIE ODCINAŁ PRĄD KOSZT OKOŁO 10-30ZŁ I WPIĄĆ GO DO ZASILANIA LAMPY

Komentarz

• opbmarek
                                  Ambiente
                                  • 2010
                                  • 110

piotrek_os, Witam serdecznie.Wczoraj wypiąłem żółty i co? -świeciły non stop pełną mocą. Najciekawsze, że żarzą tylko przy włączonym silniku, czyli faktycznie może jak to wcześniej ktoś pisał komputer powoduje zwiększenie napięcia. Na razie do ewentualnej dyskusji z niebieskimi nie ruszam. Zresztą jak mnie zatrzymają, to zgaszę silnik i podczas przełączania świateł wszystko będzie działało tak jak powinno. Jak coś wyniknie, zaraz Was poinformuję co na to niebiescy.

Komentarz

• piotrek_os
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8162
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

opbmarek, z tym przekaźnikiem musisz cos zrobic.

Komentarz

• akm97
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 137

Voltar masz rację, co do tego Miloteca: http://milotec.de/popup_image.php?pID=2110&imgID=0 To jest piękne. Może coś podobnego można dostać na ebayu?

Komentarz

• piotrek_os
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8162
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez akm97
                                        Voltar masz rację, co do tego Miloteca: http://milotec.de/popup_image.php?pID=2110&imgID=0 To jest piękne. Może coś podobnego można dostać na ebayu?
                                        na allegro tez mozesz trafic podobne, w tym miejscu jeszcze się nie spotkałem zeby ktos w 0II montował co podałes w linku

Komentarz

• akm97
                                          Ambiente
                                          • 2010
                                          • 137

Znalazłem jeszcze coś takiego. Cena bardziej znośna. http://www.superskoda.com/Skoda/OCTA...-Audi-S6-style

Komentarz

• piotrek_os
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 8162
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Juz coraz wiecej pomysłow.....

[ Dodano: Sob 10 Kwi, 10 01:02 ]
                                            akm97, wkleilem fotki...bardziej widac o co chodzi
                                            Załączone pliki

Komentarz

• shado
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 5315
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A to nie za nisko? Spełnia przepisy?
                                              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• akm97
                                                Ambiente
                                                • 2010
                                                • 137

A to nie za nisko? Spełnia przepisy?
                                                No właśnie na styk. Mierzyłem w swoim samochodzie bez obciążenia i wyszło 24,5-25 cm.

Komentarz

• piotrek_os
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 8162
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No to ciekawe kto z nas pierwszy zrobi taki patent...

Komentarz

• akm97
                                                    Ambiente
                                                    • 2010
                                                    • 137

Zauważcie również ciekawe podobieństwo: Tp jest zestaw dedykowany do Octavii II:

a to jest zestaw do Audi S6:

A tak w ogóle to życzył bym sobie, aby ten temat się trochę zdezaktualizował:

Komentarz

Pracuję...